Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΣΜΑΕΘ: ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ

Στις 27 Νοεμβρίου ψηφίζεται στη βουλή ο προϋπολογισμός για το 2015 με μέτρα που σκοπό έχουν το κλείσιμο των μικρομάγαζων για να μεγαλώσει η πίτα του μεγάλου κεφαλαίου. Μην πιστεύεις σε ψέματα και αυταπάτες , σε όμορφα λόγια, αλλά διάβασε αυτά που ψηφίζουν ,δες τις πράξεις τους σε εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και αναρωτήσου για όλα αυτά που συμβαίνουν εναντίον σου και των συναδέλφων σου. Για εμάς έχουν προγραμματίσει νέα χρέη, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, εξαθλίωση, αφανισμό. Την αγανάκτησή σου μη την κρατάς μέσα στους τέσσερεις τοίχους αλλά ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες συναδέλφους σου, ένωσε τη δύναμή σου και απαίτησε το δίκιο σου. Μέσα από τη συλλογικότητα, μέσα από την μαζική απαίτηση μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν και να σταματήσουν να μας φορτώνουν χρέη για να σώσουν τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                    23 Νοεμβρίου 2014
Συνάδελφε,συναδέλφισσα,
Μας μιλούν για ανάπτυξη , μας μιλούν για ανάκαμψη, μας μιλούν για νέα επενδυτικά-επιχειρηματικά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ. Το ακούς και συ ο «καψερός» και συλλογίζεσαι ότι έρχεται η ανάκαμψη και για σένα. Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, αφού όταν μιλούν για την οποιαδήποτε ανάκαμψη αναφέρονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις τράπεζες, στο μεγάλο κεφάλαιο, στα μονοπώλια. Μια ανάκαμψη γι αυτούς που βασίζεται στο ξεκλήρισμα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας τους, στη μείωση μισθών, στη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, στη μείωση της τιμής του ρεύματος, σε νέες επιχορηγήσεις και δάνεια. Αυτά κι άλλα πολλά όμως καλούμαστε εμείς, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι , να τα ισοσκελίσουμε στην οικονομία της χώρας με θυσίες που δεν έχουν τέλος, όπως μονιμοποίηση όλων των έκτακτων χαρατσιών, διατήρηση της φοροληστείας του συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, αύξηση της τιμής του ρεύματος, το ξεζούμισμα του εισοδήματός μας.
Στις 27 Νοεμβρίου ψηφίζεται στη βουλή ο προϋπολογισμός για το 2015 με τα μέτρα που αναφέραμε πιο πάνω και απώτερο σκοπό έχουν το κλείσιμο των μικρομάγαζων για να μεγαλώσει η πίτα του μεγάλου κεφαλαίου. Μην πιστεύεις σε ψέματα και αυταπάτες , σε όμορφα λόγια, αλλά διάβασε αυτά που ψηφίζουν ,δες τις πράξεις τους σε εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και αναρωτήσου για όλα αυτά που συμβαίνουν εναντίον σου και των συναδέλφων σου. Για εμάς έχουν προγραμματίσει νέα χρέη, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, εξαθλίωση, αφανισμό. Την αγανάκτησή σου μη την κρατάς μέσα στους τέσσερεις τοίχους αλλά ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες συναδέλφους σου, ένωσε τη δύναμή σου και απαίτησε το δίκιο σου. Μέσα από τη συλλογικότητα, μέσα από την μαζική απαίτηση μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν και να σταματήσουν να μας φορτώνουν χρέη για να σώσουν τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.
Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης καλεί στην απεργία και κλείσιμο των μαγαζιών μας στις 27 Νοεμβρίου για να ακουστεί επιτέλους η δική μας φωνή. 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ
27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014-ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε
Συγκέντρωση  στις  10.30 το πρωί  στο Άγαλμα Βενιζέλου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ