Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Tο Παιχνίδι των Εντυπώσεων καλά κρατεί



Και το Παιχνίδι των Εντυπώσεων καλά κρατεί ...

«Ουσιαστική στήριξη στους μετρόπληκτους σημαίνει πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ικανό χρονικό διάστημα που θα τους επιτρέψει να ορθοποδήσουν» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έκανε περιοδεία σε περιοχές που λόγω των έργων του Μετρό έχουν υποστεί οικονομική ζημιά.
Ο Σταύρος Καλαφάτης κατηγόρησε τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη για προχειρότητα στο θέμα αυτό και πρόσθεσε πως «αγνοεί το νόμο εκθέτοντας το δημοτικό συμβούλιο σε άκυρες αποφάσεις, και τους μετρόπληκτους σε χειρότερες απογοητεύσεις».
«Αυτά τα έζησαν οι μετρόπληκτοι. Αυτό που χρειάζονται, είναι η σοβαρή διεκδίκηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο την λήψη απόφασης για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, χωρίς πισωγυρίσματα» επισήμανε.

Αυτό αναφέρουν "Τα Νέα" με άρθρο στην εφημερίδα τους, αυτό όμως που δεν αναφέρει  το άρθρο είναι και το αυτονόητο ότι δηλαδή η πολίτικη που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση,την κυβέρνηση στην οποία ανήκει και ο κύριος Καλαφάτης, είναι η αιτία που οδηγήθηκαν στην απόγνωση και στη καταστροφή όχι μόνο οι πληγέντες από το μετρό ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και γενικά  όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Προεκλογικά σε ένα Παιχνίδι Εντυπώσεων, σε μια κοκορομαχία όπως θα ήταν ο πιο αντιπροσωπευτικός  όρος, τόσο ο υποψήφιος κύριος Καλαφάτης όσο και ο τωρινός δήμαρχος κύριος Μπουτάρης,για τον  οποίο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την δήλωση που είχε κάνει πως  σκοπός του είναι να επιβάλει διόδια για την πρόσβαση στο Σέιχ Σου διότι και  οπως είπε, "ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι τζάμπα" (δηλαδή με απλά λόγια από όπου μπορεί να εισπράξει λεφτά θα το κάνει), τάζουν πράγματα και φυσικά ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον ξεχνώντας ότι αυτοί μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτή τη κατάσταση.

Είναι σαφές ότι μόνο για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τα προβλήματα τους δεν ενδιαφέρονται και προφανώς θεωρούν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους με κοντή μνήμη γιαυτό και ξαναζητούν την ψήφο μας...

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Απεργία την Κυριακή στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.Στην Θεσσαλονίκη,η συγκέντρωση στο κατάστημα «HONTOS CENTER» στις 11 το πρωί, στην Αριστοτέλους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Κυριακή 13 Απρίλη, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ενάντια στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κυριακάτικη αργία: Κάλεσμα του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Αθήνας στην αυριανή κινητοποίηση

Κάλεσμα στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται αύριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων–Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
 «Η Κυριακή 13 Απρίλη είναι μία από τις επτά εργάσιμες, σύμφωνα με το νέο νόμο για το απελευθερωμένο ωράριο. Ο νόμος αυτός είναι προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της ρυθμιζόμενης λειτουργίας των καταστημάτων.
 Η πλήρης απελευθέρωση είναι παλιό αίτημα των μεγάλων

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο ΣΜΑΕΘ σε καλεί σε συζήτηση την Τετάρτη 9 Απρίλη 6.00 μ.μ. στο καφέ «Άνεμος», Ιλισού 7, απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Θεράποντα , Κ. Τούμπα με θέματα το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ και το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.


 
Χάψα 8 Θεσσαλονίκη τηλ. 6945451134, 2310902728


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,


όλοι αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης, μιας κρίσης για την οποία οι μόνοι που δεν ευθυνόμαστε είμαστε εμείς.


Σαν να μην έφτανε αυτό ,με το νέο φορολογικό – σφαγείο για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους απειλούμαστε με κατασχέσεις ακόμη και συλλήψεις.


Ή θα μείνουμε απαθείς ή θα αντιδράσουμε .

Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων  Ν. Θεσσαλονίκης σε καλεί σε συζήτηση την Τετάρτη 9 Απρίλη 6.00 μ.μ. στο καφέ «Άνεμος», Ιλισού 7, απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Θεράποντα , Κ. Τούμπα με θέματα το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ και το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Θα παρευρίσκονται Φοροτεχνικός και Δικηγόρος για να δώσουν  συμβουλές .

Πάρε και εσύ μέρος στη συζήτηση , διάδωσε αυτή την προσπάθεια μας.


Η συζήτηση του ΣΜΑΕΘ αναβάλλεται για σήμερα και μετατίθεται για την Τετάρτη 9 Απριλίου

Η συζήτηση του ΣΜΑΕΘ αναβάλλεται για σήμερα και μετατίθεται για την Τετάρτη 9 Απριλίου