Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!


Με ώθηση που πηγάζει από την άποφασιστικότητα μας, με κεντρικό μας σύνθημα:

            ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ
            ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ
            ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ
            ΣΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ


και στόχο να μη μείνει κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στη κρίση, συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες και να διεκδικούμε τα αυτονόητα!

Συνεχίζεται η επίθεση στην κυριακάτικη αργία - Ανοιχτά τα καταστήματα στις 28 Δεκέμβρη

Και «με το νόμο» θα ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή 28 Δεκέμβρη, αφού με τροπολογία που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα, η κυβέρνηση πρόσθεσε κατ' απαίτηση των επιχειρηματιών του κλάδου, ακόμα μια Κυριακή - την τελευταία του έτους - στις επτά Κυριακές του ν. 4177/2013, για τις οποίες ήδη έχει νομοθετήσει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
Χαρίζοντας την τελευταία Κυριακή του έτους στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στην κυριακάτικη αργία.
Στο μεταξύ, άνοιγμα των καταστημάτων πέντε επιπλέον Κυριακές το χρόνο, αποφάσισε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με την ανοχή της πλειοψηφίας σε ΟΕΒΕ και του Εμπορικό Σύλλογο. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη στάση τους, που δίνει άλλοθι στην Αντιπεριφέρεια.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των λειτουργικών εξόδων των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που είναι ήδη πνιγμένοι στα χρέη, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο και θα επιταχύνει τη μεταφορά του τζίρου από τα μικρομάγαζα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εμπορίου, επιταχύνοντας τον αφανισμό τους».