Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΜΑΕΘ:ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συνάδελφοι-ες
Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν.Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ που κηρύχτηκε στο εμπόριο από εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ την Κυριακή 24 Απρίλη 2016.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, την πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η καπιταλιστική ανάπτυξη χρειάζεται και αντέχει μικρό αριθμό αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Η ανάπτυξη για την οποία κόπτονται αφορά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του. Για τους μικρούς και
αυτοαπασχολούμενους  δείχνουν τον δρόμο του αφανισμού.
Οι εφαρμοστικοί νόμοι των δύο πρώτων μνημονίων οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους στα λουκέτα, την ανεργία, τη φτώχεια. Σήμερα με το τρίτο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που ορίζει η πλουτοκρατία, τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμη συνάδελφοι.
Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει νέα απώλεια από ότι έχει απομείνει από το τζίρο των μικρών εμπόρων σε αντίθεση με τα μεγαλοκαταστήματα και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Κατάργηση της Κυριακάτικη αργίας για τον μικρό και αυτοαπασχολούμενο έμπορο  σημαίνει ότι και για τον εργαζόμενο, εντατικοποίηση της εργασίας μηδενίζοντας τον ελεύθερο χρόνο. Σημαίνει δούλος του 21ου αιώνα.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εμποροϋπάλληλους και απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30

ΣΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ