Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Η «μαύρη Παρασκευή» θα κάνει μαύρη τη ζωή χιλιάδων μικρών εμπόρων

«Η "μαύρη Παρασκευή" θα κάνει μαύρη τη ζωή χιλιάδων μικρών εμπόρων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για την "Black Friday" o Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας. Τονίζει ότι η ενέργεια αυτή είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης των πολυκαταστημάτων για να ξεπουληθεί το στοκ και δημιουργίας εντυπώσεων ότι «κάτι κινείται στην αγορά».
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εισαγωγή άλλης μιας εμπορικής ενέργειας, όπως αυτή της “μαύρης Παρασκευής”, από αγορές του εξωτερικού, στην προσπάθεια της αύξησης του τζίρου στα καταστήματα όχι μόνον δεν θα φέρει νέους τζίρους στα μικροκαταστήματα, αλλά αντιθέτως συμβάλει στην δημιουργία από τη μια, παραπλανητικών εντυπώσεων και από την άλλη επιταχύνει το δρόμο της εξόδου από την αγορά στον μικρό έμπορο. Η μαύρη Παρασκευή θα κάνει μαύρη τη ζωή χιλιάδων μικρών εμπόρων.
Είναι στην κατεύθυνση υποβοήθησης και της ενίσχυσης των πολυκαταστημάτων, μιας και αυτά έχουν και τη δυνατότητα να την επικοινωνήσουν στο καταναλωτικό κοινό, αλλά και το απαραίτητο πλήθος προϊόντων που μπορεί να στηρίξει τέτοια εμπορική ενέργεια.
Είναι στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας ακόμη ευκαιρίας να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, που μόνο αυτές έχουν την δυνατότητα να διατηρούν και φυσικά με προφανή στόχο την ακόμη παραπέρα πίεση στις επιχειρηματικές δυνατότητες των μικρών επιχειρήσεων.
Η ενέργεια αυτή, όπως και άλλες, (π.χ “Λευκές νύχτες”, “Street events”, “Κυριακή Ανοιχτά”), δημιουργεί εντύπωση ότι κάτι γίνεται στην αγορά. Όμως σε ένα καταναλωτικό κοινό, που όλα τα τελευταία χρόνια, με τα βάρβαρα μέτρα, αφαιρέθηκε πάνω από το 50% της αγοραστικής δυνατότητας, καμιά τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να αναπληρώσει.
Αυτό που μένει να κάνει ο μικρέμπορας είναι να συσπειρωθεί στο σωματείο μας γυρίζοντας την πλάτη σε όλους αυτούς που με κόλπα και παραπλανητικά τερτίπια, μας αποπροσανατολίζουν και αδρανοποιούν, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας.
Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας με τους εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί άνεργους ή κακοπληρωμένους εργαζόμενους και καταστρέφει το μικρό έμπορα, τον μικρό επαγγελματία. Κόντρα στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της ΕΕ, πολιτική που εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους».