Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΜΑΕΘ:Κανένας μόνος του στην κρίση, να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια τους

Κάλεσμα προς όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους του Ν.Θεσσαλονίκης απευθύνει ο ΣΜΑΕΘ για οργάνωση της πάλης ενάντια στη μεγάλη επίθεση που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι από τα μέτρα του 3ου μνημονίου και ψηφίζονται στη βουλή αυτές τις μέρες.Ακόμα καλεί σε τούτες τις δύσκολες μέρες να οργανώσουμε την αλληλεγγύη,να μην αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο και αβοήθητο.Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Συναδέλφισσα,  Συνάδελφε
Η   νέα συμφωνία  - μνημόνιο «τέρας»  που   συνυπογράφεται  από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ  όχι μόνο  θα συνεχίσει τον  αφανισμό μας  αλλά θα είναι η ταφόπλακα μας.
·         ΑΥΞΗΣΗ   ΦΠΑ
·         ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  100%
·         ΑΥΞΗΣΗ  ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ   
·         28% ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ  €
·         ΕΝΦΙΑ
·         ΑΥΞΗΣΗ    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ  ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
·         ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Ο «λογαριασμός» του νέου μνημονίου  είναι ασήκωτος πάνω από  13 δισ. €. Ήδη  το αποτέλεσμα  από τα 2  προηγούμενα  μνημόνια  που βρίσκονται σε ισχύ!!! και τα βιώνουμε είναι :
·         1,5 εκατομμύρια άνεργοι
·         250.000 λουκέτα στους αυτοαπασχολούμενους
·         Διάλυση των εργασιακών σχέσεων
·         6 χιλιάδες   αυτοκτονίες στα χρόνια τις κρίσης
·         Κατάργηση νοσοκομείων, σχολεία χωρίς δασκάλους  
…και η λίστα δεν έχει τέλος

Φορτώνουν στο λαό το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. και τα μέτρα - φωτιά που το συνοδεύουν  με το  ίδιο  χιλιοπαιγμένο   εκβιαστικό δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Τα μέτρα που θα ψηφίζουνε στη βουλή αυτές τις μέρες, αλλά και τις επόμενες, οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στη χρεοκοπία.
Οι μέρες που έρχονται θα είναι σκληρές και επώδυνες για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουμε, απέναντι στις πολιτικές εξόντωσης της κοινωνίας, απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία και την δυστυχία των συνανθρώπων μας, προτάσσουμε ένα πανίσχυρο όπλο, την αλληλεγγύη μας. Με περηφάνια και το κεφάλι ψηλά, να μην επιτρέψουμε την μοιρολατρία και το αδιέξοδο να επιβληθούν στους συναδέλφους μας. Με οργανωμένη διεκδίκηση και πάλη να σταθούμε στο διπλανό μας που μας έχει ανάγκη, να αγωνιστούμε για το δίκιο μας, να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.
Συνάδελφε,
Δε γίνεται  να είμαστε σε αναμονή. Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης.
Γίνε   ενεργό   μέλος  του  ΣΜΑΕΘ  ,  έλα  να  ακουστεί  ακόμα δυνατότερα   η φωνή  μας, έλα  να  οργανώσουμε  την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στα νέα μέτρα, έλα  να δείξουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα  νιώθουν μόνοι  και  αβοήθητοι , έλα  να  κάνουμε πράξη.

"Κανένας μόνος του στην κρίση, να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, μαζί μπορούμε να  αποτρέψουμε  τα  σχέδια τους"

Τηλ. Επικοινωνίας
Κιουμουσίδης Δημήτρης   6983425243   -  Καραγιαννάκης Λουκάς  6947303963 

Γεωργακούδης Αγαπητός  6945451134  -   Καπετανγιώργη Ράνια    6977662611